Trainer

Een idee kan nog zo briljant zijn, zonder de juiste vorm komt het lang niet altijd bij de toehoorders of collega’s aan. Het kiezen van de juiste vorm en het beheersen van de technieken om het gesprek of de presentatie in goede banen te leiden zijn twee zaken die essentieel zijn. Al jarenlang geeft Sharon Kroes trainingen op het gebied van debatteren, argumenteren, presenteren, drogredenen, reageren en gesprekken en vergaderingen in juiste banen leiden.

Hij werkt met bouwvakkers tot Tweede Kamer leden en is momenteel actief bij meerdere politieke partijen, bedrijven (ING, Deloitte, Rabobank, Ecorys) en non-profit organisaties (FNV, Consumentenbond). Ook bij meerdere trainings- en opleidingsinstituten (ROI, de Baak) geeft Sharon Kroes op regelmatige basis trainingen. Zelf is hij verbonden aan trainingsbureau Debat.NL.

Elke training is zuiver maatwerk en gaat uit van de situatie van de deelnemers. Aan de hand van hun verwachtingen en situaties wordt er gekeken welke praktische handvatten meegegeven kunnen worden. Elke training bestaat voor het grootste deel uit oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Stap voor stap bereiken deelnemers op deze manier hun leerdoelen. Indien gewenst is er een breed scala aan literatuur beschikbaar om deelnemers iets voor thuis mee te geven.

Doel van elke training is er voor zorgen dat deelnemers effectiever gaan communiceren en een breed palet aan technieken in hun eigen praktijk op goede wijze weten in te zetten. Welke technieken dat zijn is elke keer weer verschillend.